Administration

Carlanderska är inte som vilket sjukhus som helst - och har aldrig varit det heller. Redan när Carlanderska invigdes 1927 var det en plats för omvårdnad som skulle vara lite mer ombonad och hemlik än de vanliga sjukhusen. Carlanderska är ett kraftfullt specialistsjukhus, som är en del av sjukvårdsutbudet i Västra Götalandsregionen. Här bedrivs både offentlig vård, försäkringssjukvård och privat sjukvård. Verksamheten utförs av ett flertal vårdgivare i samspel och tillsammans med våra samarbetspartners och specialistmottagningar utgör vi ett komplett sjukhus med väl fungerande vårdkedjor under ett och samma tak. Tillsammans är vi ungefär 500 medarbetare som utifrån ledorden miljö, närhet, omtanke och kompetens arbetar på Möjligheternas sjukhus. Välkommen!

Beskrivning

Staben vid Carlanderska sjukhuset utgörs av ett 20-tal medarbetare inom ekonomi, IT, fastighet, administration, kommunikation, utveckling och HR. Då Carlanderska sjukhuset växer behöver stabens arbete utvecklas, för att på bästa sätt kunna stödja den utökade verksamheten. HR arbetar med stöd och utveckling inom områden som kompetensförsörjning, ledarskap, arbetsrätt, arbetsmiljö, hälsa, lön och förmåner.

Arbetsuppgifter

Som HR-chef ansvarar du för strategiskt arbete med att vidareutveckla HR´s processer och arbetsformer, vara lyhörd för verksamhetens behov och optimera arbetssätt och intern kommunikation gällande personalfrågor. I arbetet som HR-chef har du en viktig roll som ledare och du skall vara drivande i frågor som arbetsrätt, ledarskap, arbetsmiljö, lönestruktur, kompetensförsörjning och hur vi ska fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Dessutom kommer du att ha en viktig roll i val och implementering av nytt löne- och personalhanteringssystem. Vidare är du tillsammans med avdelningen en viktig resurs för verksamhets- och enhetschefer i deras operativa och strategiska personalarbete. Du ingår i sjukhusets stabsledning och har personalansvar för avdelningens fyra medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt flera års erfarenhet som HR-chef. Du ska även ha erfarenhet av att ha drivit utvecklings- och förändringsarbete inom personalområdet, vara en god ledare och vara van att diskutera utifrån ekonomiska förutsättningar. Det är meriterande om du har erfarenhet från HR-arbete inom olika branscher samt har arbetat med olika löne- och personaladministrativa system. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete inom sjukvården. Du bör vara väl insatt i löneområdet och van att tolka lag och avtal. Likaså har du kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt, organisation och ledarskap. Som person är du ödmjuk, omtänksam, positiv, strukturerad och har förmågan att driva utvecklingsarbetet framåt.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du några frågor är du välkommen att kontakta sjukhuschef Jörgen Månsson på tel. 031-81 80 65 alternativt jorgen.mansson@carlanderska.se. Ansökan till tjänsten görs via vår hemsida www.carlanderska.se senast 4 mars 2018. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/8
Kontakt
  • Jörgen Månsson, 031 - 81 80 65
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-03-04

Tillbaka till lediga jobb